So kopita vašega konja res zdrava?

O tem, kako skrbeti za kopita vašega konja, na spletu mrgoli informacij, ki pa so netočne, saj se je treba prilagajati vsakemu konju posebej, pa tudi okolju, v katerem živi. Izjemnega pomena pa je, da konju kopita temeljito in redno pregledate, saj je zdravo kopito pogoj, da ima konj dolgo in kvalitetno življenje. Konja s slabimi kopiti bomo namreč prehitro izgubili.

Pripravili smo tri osnovne naravne dodatke k prehrani, za katere vam priporočamo, da jih uporabljate glede na potrebe VAŠEGA konja.

1. Peleti ali sirup Lamigard TRTso namenjeni predvsem konjem, ki so podvrženi laminitisu, vnetju lamel v kopitu. Gre za pogosto bolezen vseh kopitarjev, ki je bolj izrazita predvsem v tem pomladnem času, namreč zaradi sveže trave. Lamigard je izredno učinkovit dodatek, ki ga ob pojavu laminitisa dodajamo ga v močnejšem odmerku, kasneje, za dolgoročno vzdrževanje zdravih kopit, pa ga dodajamo v manjših količinah.

2. Prašek Hoof Powder Plus je dodatek za tiste konje, ki imajo ploska in že poškodovana kopita. Dodatek je popolnoma naraven in obogaten z biotinom, okrepljen pa še z MSM, vitamini, minerali, aminokislinami in mikronutritivi morskih alg, da kopita bolj pridno rastejo.

Hoof balm Equine America
Balzam za kopita Hoof Balm.

3. Balzam za kopita Hoof Balm ni dodatek prehrani, temveč mazilo za kopita vašega konja. Balzam ščiti in vlaži, brani kopito pred nevarnimi glivicami in bakterijami, vseeno pa hkrati kopita ne zapre, temveč omogoča, da diha. Zelo ekonomično pakiranje! P.s. Ker je mazilo anti-bakterijsko odlično posluži tudi za oskrbo manjših ran po nogah (od kamenčkov in sl.)

Call Now Button